Programul “Judo in Hemeius” si-a reinceput activitatea in luna iunie 2021 in urma blocajului dictat de pandemia la nivel mondial. In vara anului trecut au participat la antrenamente un numar de 16 copii, iar in prezent sunt activi aproximativ 22 de copii.
Incepand din luna septembrie a fost aprobata finantarea si functionarea programului saptamanal cu 3 antrenamente: miercurea si vinerea de la ora 17.00 la ora 19.00 si sambata de la 9.30 la 11.30.

Un examen de centuri colorate a fost organizat in luna noiembrie. Toti cei care au participat au confirmat un nivel bun de intelegere a tehnicilor de judo, o parte dintre acestia obtinand centura portocalie. Acest lucru reflecta cativa ani de munca si interes pentru aceasta disciplina atat din partea copiilor cat si din partea antrenorului, dl. profesor Creanga Ion (sau: din partea subsemnatului, profesor Creanga Ion) ( POZE examen centura)
Este cunoscut faptul ca Judo reprezinta o disciplina sportiva complexa unde bagajul motric trebuie atent format. Perioada initierii in judo este de 3-4 ani, in functie de experientele motrice anterioare ale copiilor. ( POZE prime executii- procedee KOUCHI GARI, UKI GOSHI)

Sunt notabile rezultatelor copiilor dinainte de pandemie la concursurile locale in Bacau, la fel participare in DECEMBRIE la Cupa ‘1 Decembrie’ din sala de judo a CSM Bacau. ( POZE Cupa 1 dec.)
De remarcat faptul ca o parte dintre sportivii din Hemeius au frecventat ocazional si antrenamente de judo in sala CSM Bacau, antrenamente conduse de dl. profesor, antrenor emerit, Chelariu Aurel.
Acestia s-au ridicat la nivelul asteptarilor, facand fata reprizelor de lupta cu sportivii de performanta si provocarilor tehnice din sala de judo din Bacau.
Dealtfel, in luna februarie comuna Hemeius va avea primii sportivi legitimati in cadrul Federatiei Romane de Judo:

Vizitiu Mircea Stefan – 15 ani, centura portocalie
Dragoi Cosmin – 15 ani, centura galbena
Busuioc Vasilica – 15 ani, centura portocalie
Tancau Iulian – 14 ani, centura galbena
Solomon Iulia – 15 ani, centura portocalie
Solomon Alexandra – 12 ani, centura galbena
Tarasman Florin – 12 ani, centura galbena
Tarasman Ionut – 10 ani, centura galbena
Petcu Nicolas – 10 ani, centura galbena
Ciubotaru Nicolas – 12 ani, centura galbena

Programul “Judo in Hemeius” are in continuare sprijinul Consiliului Local si al dlui primar Sava Constantin.
Le uram succes tinerilor judoka in competitiile care urmeaza!